lauantai 8. lokakuuta 2016

Kun omena kauas puusta putosi...

Tuttu sanonta kuuluu "Ei omena kauas puusta putoa". Lars Carlsonin sadun tontun harmiksi tuo sanonta ei aina kuitenkaan pidä aivan kirjaimellisesti paikkaansa.


Tontun omenajahti on jouluinen satu, jonka päähenkilönä toimii ahkera kotitonttu. Maa on jo valkoisena ja joulu ovella, mutta kotitontun talon pihalla kasvavan puun lehdettömillä oksilla roikkuu yhä kolme kirkkaan punaista omenaa. Nuo omenat tuovat joka aamu iloa talon väkeen kuuluvan pienen pojan mieleen. Eräänä aamuna omenat ovat kuitenkin poissa ja poika on murheen murtama. Tonttu ei kestä katsoa poikaa surullisena ja lähtee matkaan suurelle omenajahdille. Minne nuo kolme omppua ovat voineet kadota?

Lars Carlsonin joulusatu kuului pienenä lapsena oleellisena osana jouluuni. Kirja on kuitenkin ollut kadoksissa jo muutaman vuoden, mutta tänään aloitimme äitini kanssa suuren inventaarion varastoissamme ja ilokseni törmäsin tuohon punakantiseen kirjaan. Tulevana jouluna pääsen taas käpertymään viltin alle kirja käsissäni :3


Jos et vielä ole tutustunut Tontun omenajahtiin, niin todellakin suosittelen sen tekemään. Kirjan kuvitus on ainakin minun mieleeni ja loppuratkaisu oikein kaunis. Voit lukea sitä vaikka pikkusisaruksille tai omille lapsille iltasaduksi, tai jos tarpeeksi lapsenmielisyyttä löytyy, niin ihan vain omaksi iloksikin ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti